Boek
Voedselcontactmaterialen
Editie 2007
Vrijwel al ons dagelijks voedsel komt met allerlei materialen in contact, zoals verpakkingen, materialen om het voedsel in te bereiden (pannen, snijplanken) en om het voedsel in te bereiden (pannen, snijplanken) en om het te nuttigen (borden, glazen, bestek). Om te zorgen dat dit op een voor de consument veilige manier kan gebeuren, is een indrukwekkende hoeveel Europese en nationale regelgeving opgesteld.
De gehele keten van ruwe grondstofproducenten, producenten van materialen, wederverkopers en verpakkers heeft te maken met deze regelgeving voor voedselcontactmaterialen.
Recentelijk is er veel beweging in de wetgeving rond de verpakkingsmaterialen; nieuwe wetten worden uitgevaardigd als aanvulling op of verandering van bestaande.
De auteur biedt - vanuit een langjarige ervaring - niet slechts een verhelderende blik op de toepassing van de regelgeving, maar ook en vooral op de soms complexe, chemisch-technische problemen bij de vervaardiging, verhandeling en gebruik van de materialen. Controle op en handhaving van etiketterings-, traceerbaarheids- en testvoorschriften zijn daarbij van wezenlijk belang. Producent en consument hebben daar beiden baat bij.
De auteur is scientist bij Keller and Heckman, Brussel. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.