Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van Verbrande schaduwen door K. Shamsie

Verbrande schaduwen is 1 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 3.0. Het boek is 2 keer gelezen.
Anoniem
- Verbrande schaduwen
 
 
 
 
 
(4)

Ik heb de Engelse versie van dit boek gelezen. Ik was diep onder de indruk.
Ik heb genoten van het boek, van de beschrijving van de levens van Hiroto en alle personen in haar nabije omgeving. Er is niet veel echte actie, maar de manier van schrijven van Shamsie maakte toch, dat ik meegesleept werd door de levens van de twee families.
Er zaten wat gaten in het verhaal: hoe verging het Hiroto in Nagasaki de eerste tijd na de bom? We weten dat ze op haar rug deels verbrand is.
Ik was blij dat ze haar leven in Dehli weer enigszins op de rails krijgt, dat ze de liefde van haar leven ontmoet. Maar uiteindelijk komt ze via lange jaren in Pakistan terecht in New York.
Haar zoon Raza vormt een ander deel van het verhaal. In eerste instantie gaat het hem goed, maar een onbezonnen daad in zijn jeugd kost indirect zijn vader het leven en blijft hemzelf achtervolgen. Tot hij vluchtend (hij is gemarkeerd als terrorist) wordt aangewezen door de dochter van Harry Burton, de man die in zijn jeugd werd onderwezen door Raza's vader.
De levens van die twee families blijven dus steeds met elkaar vervlochten, ondanks dat ze heel ver van elkaar verwijderd zijn.