Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van Tuinfluiter trilogie door Jos van Manen Pieters

Tuinfluiter trilogie is 2 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 4.0. Het boek is 10 keer gelezen.
Anoniem
- Tuinfluiter trilogie
 
 
 
 
 
(5)

Een prachtige roman die ik meerdere malen heb gelezen.
Je gaat van de familie houden met al hun ups en downs.
Dit is het beste boek ooit geschreven door Jos van Manen-Pieters en ja..wie kent dit boek niet.
Heerlijke nostalgie waar ik van heb genoten.
Sommige boeken blijven je altijd bij en dit is er één van.

- Tuinfluiter trilogie
 
 
 
 
 
(5)Wie kent niet de verhalen van het gezin Van Herewaarden: Marion en Reinier en zijn dochter Inge en hun zoon Reinier? Het blije leven van jonge Marion Verkerk die in En de tuinfluiter zingt Reinier van Herewaarden ontmoet en met hem trouwt. In deel twee, Een nest vol tuinfluiters, is de zomer van hun leven aangebroken als er een stamhouder wordt geboren. Wantrouwen, dood en verdriet brengt zorgen in het slotdeel Als de tuinfluiter zwijgt. De spanning bereikt een climax!

Ik heb dit boek dertig jaar geleden voor het eerst gelezen, en het had wel een indruk op mij gemaakt, er zat magie in dat boek. Het is een boeiende roman over het wel en wee van de familie Van Herewaarden. Maar niet alles is rozegeur en maneschijn, ze krijgen ook hun portie van verdriet te verwerken. Maar doordat het geloof in deze familie een grote rol speelt, putten ze daar echt wel kracht uit. En nu met het herlezen van het boek, is de magie nog steeds niet verdwenen