Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

The Raven Boys

- The Raven Boys
 
 
 
 
 
(5)

Ik vind The Raven Boys echt een geweldig boek. Het heeft de spanning en het mysterie dat ieder boek zou moeten hebben. Het verhaal speelt zich af in Henrietta, een klein plaatsje in Amerika. In Henrietta is er een jongensschool genaamd Aglionby, daar gaan Richard Gansey, Ronan Lynch en Adam Parrish naar toe. De drie jongens zijn op zoek naar de ley lijnen, energie lijnen die over de aarde verspreid liggen.
Blue is de dochter van een helderziende vrouw en als de jongens voor een reading naar haar moeder toegaan besluit Blue ze te helpen met hun zoektocht. De vijf ( Gansey, Ronan, Adam, Blue en Noah, de huisgenoot van Gansey en Ronan ) staan aan het begin van een hechte vriendschap. Samen proberen ze de ley lijnen te vinden en de Welsche koning Glendower die op een van de lijnen begraven ligt te vinden. Maar dit boek is nog maar het begin...

Zoals ik al zei is het boek echt te gek: je hebt de spanning van de zoektocht en het mysterie van het onbekende dat zich ieder moment kan onthullen. Ik heb tot nu toe ieder boek van Maggie stiefvater gelezen en ik hou gewoon van haar schrijfstijl en originaliteit. Ieder karakter is anders en maakt een mooie groei door in het boek. Je kan duidelijk zien dat er erg veel moeite is gedaan om de karakters zou neer te zetten.
5 sterren

Meer recensies