Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

The Lake Of Dead Languages

- The Lake Of Dead Languages
 
 
 
 
 
(2)

De hoofdpersoon uit Het meer van de meisjes is Jane Hudson die een baan als lerares Latijn aanneemt op de Heart Lake School voor Meisjes. Hoe autobiografisch (van Carol Goodman) kan het zijn! Na haar scheiding hoopt Jane met haar dochtertje opnieuw te beginnen. Twintig jaar eerder was zij zelf leerlinge van deze school die zij ontvluchtte na een reeks tragische voorvallen en die haar leven voorgoed veranderd hebben. Twee leerlingen kwamen destijds om door zelfmoord. Jane draagt een geheim over het verleden met zich mee dat te maken heeft met wat zich al die jaren eerder heeft afgespeeld.
Dit boek viel me gewoon tegen, niet slecht, maar het had niet voor mij. Ik kon me heel slecht verplaatsen in het verhaal. Vreemd, want ik heb de gewoonte alles toe te laten, mezelf helemaal over te geven, maar ik kon me niet inleven in de sfeer op die meisjesschool, ik voelde veel te veel afstand. En als je een literaire thriller voorgeschoteld krijgt, wil je toch niet halverwege het boek al heel duidelijk zien wie er fout zit. Ik vond het een onmogelijk, ongeloofwaardig verhaal.

Meer recensies