Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van Platform door Michel Houellebecq

Platform is 1 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 3.0. Het boek is 7 keer gelezen.
Anoniem
- Platform
 
 
 
 
 
(1)

Overal krijgt deze Franse schrijver het epitheton ‘schandaalschrijver’. Ik las van hem ‘Elementaire Deeltjes’ en was noch geschokt, noch overtuigd. Goed was het, dat wel.
Dat kan ik niet zeggen van ‘Platform’. Het boek begint nog veelbelovend: een reis naar Thailand, met alle seksexploten die te verwachten zijn. Schokkend, maar oké, de man doet zijn naam eer aan en je gaat mee. Maar dan begint Houellebecq eindeloos te drammen over het wel en wee van reisbureaus en hoe ze hun reizen moeten organiseren en verkopen. Een cursus voor agenten? En daartussenin volkomen onnodige seksexploten. Sorry, niet mijn kopje thee. Ik ben halverwege gestopt met lezen, dus kan het tweede deel best meesterlijk zijn, maar wel weggelegd voor taaiere lezers.
En nog iets: de vertaling heeft zeker geen eer gedaan aan de taal en de stijl van Houellebecq. Daar kan hij uiteraard niets aan doen.