Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Morgenland

- Morgenland
 
 
 
 
 
(5)

Wat een geweldig debuutroman, echt een aanrader.
Het verhaal speelt zich af in het jaar 1946 net na de Tweede Wereldoorlog.
Hoofdpersoon is Lilya Wasserfall, ze is van joodse komaf en zit in het verzet in Palestina.
Lilya krijgt van Ben Gedi de opdracht om naar Duitsland te gaan. Ze moet een rapport schrijven over Föhrenwald, het grootste kamp.
Voordat ze gaat krijgt ze contact met Elias Lind. Elias heeft ook een opdracht voor Lilya, namelijk om te onderzoeken of zijn broer Raphael nog leeft.
Elias heeft in het jaar 1941 bericht ontvangen dat zijn broer is vermoord maar heeft zelf sterk het vermoeden dat Raphael nog leeft.
Voordat Lilya vertrekt heeft ze nog verscheidene ontmoetingen met Elias en hij geeft haar aanwijzingen mee waarom hij denkt dat Raphael nog leeft.
Dan begint haar reis naar het naoorlogse Europa. Nadat ze een rapport over het kamp Föhrenwald heeft gemaakt gaat ze op zoek naar Raphael.
Lilya komt in contact met verschillende mensen die ze uit de aanwijzingen van Elias heeft gehaald en komt zo steeds dichter bij de waarheid over Raphael.
Het blijkt dat de zoektocht niet zonder gevaar is en ook dat niet alle mensen te vertrouwen zijn.
Hoe dichter Lilya bij de waarheid komt over Raphael des te spannender wordt het en wil je verder lezen.
Dit boek blijft boeien van begin tot het eind. Wat zijn er toch verschrikkelijke dingen gebeurd.
Ik hoop dat er nog een vervolg komt en die ga ik dan zeker lezen.

Meer recensies