Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van Moordkunst door Jesse Kellerman

Moordkunst is 1 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 3.0. Het boek is 2 keer gelezen.
Anoniem
- Moordkunst
 
 
 
 
 
(3)

Ethan Muller heeft moeite om zijn reputatie als kunsthandelaar te vestigen in de wereld van de moderne kunst en op te boksen tegen de moordende concurrentie. Plotseling krijt hij echter de kans zijn leven: een onbekende man laat een appartement achter vol originele tekeningen en schilderijen. Een oude politeagent herkent in één van de tekeningen, die een groot succes blijken, een jongetje dat jaren geleden vermoord is door een nooit gepakte seriemoordenaar. Ethan is vastbesloten het mysterie tot de bodem uit te zoeken. En iemand anders is net zo vastbesloten om het geheim begraven te houden...

Het is een ouderwets detective verhaal, zonder bloedvergiet en wilde achtervolgingen. Het verhaal heeft twee lijnen, één verhaal over de familiekroniek van de familie Muller en het andere over het ontrafelen van het mysterie. Wanneer het mysterie ontrafeld wordt, komen de verhaallijnen ook samen. Het is een aardig boek om te lezen, maar ook niet meer.

|