Boek
Levensmiddelen moeten veilig zijn en van goede kwaliteit.Levensmiddelen mogen geen schadelijke micro-organismenbevatten in dusdanige hoeveelheden dat er een onaanvaardbaarrisico voor de menselijke gezondheid ontstaat. Grenswaarden voorvoedingsmiddelen worden vaak vastgelegd in de vorm van criteria.Criteria geven aan wat de acceptabele grenzen zijn waarbinnenvoedingsmiddelen geconsumeerd mogen worden. Criteria kunnen voorverschillende stadia binnen het proces of voor het product gelden, zoalsbij de inkoop van de grondstoffen, gedurende het productieproces, aanhet begin van de houdbaarheidsperiode of aan het eind daarvan.In deze praktijkgids is een uitgebreid overzicht opgenomen van(schadelijke) micro-organismen en de hoeveelheden die maximaalzijn toegelaten in producten en productgroepen. Al deze informatiewordt gepresenteerd in tabellen waarin duidelijk wordt weergegevenwelke criteria er zijn voor diverse micro-organismen en voor welkevoedingsmiddelen deze criteria gelden.Microbiologische criteria is bij uitstek geschikt voor kwaliteitsmanagerswerkzaam in de levensmiddelenindustrie en voor medewerkers vankwaliteitsdiensten en laboratoria.Maar ook studenten en docenten van opleidingen in de Levensmiddelentechnologieof voor het Laboratorium vinden in deze gidsveel nuttige en praktisch toepasbare informatie. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.