Boek
Naar aanleiding van het verkrijgen van een derde Michelin-ster voor restaurant Inter Scaldes in Kruiningen wordt dit bijzondere kookboek van Jannis Brevet opnieuw leverbaar gemaakt. In Inter Scaldes Jannis Brevet staat de synesthesie tussen koken en kunst centraal: de schoonheid van kunst wordt vertaald naar de gerechten op het bord.
Indrukwekkende foto's tonen de inspiratie die is ontstaan uit de verbinding tussen waarnemingen en voorstellingen uit verschillende zintuigsferen. Kleuren, lijnen, vormen en structuren inspireren Jannis bij het koken. Rood is warm, blauw staat voor water en vis.
Het is de rode draad in dit boek: een kookboek op basis van inspiratie verkregen door kunst en de wisselwerking van indrukken. Jannis' Zeeuwse, nuchtere 'no-nonsense' gevoel bij het koken, contrasteert sterk met zijn streven om gerechten in balans en opperste perfectie te bereiden.
«Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.