Boek
Houdbaarheid van voedingsmiddelen
Houdbaarheid is een van de belangrijkste thema's binnen de voedings-middelenindustrie. Door de toenemende vraag naar voedsel met een langere houdbaarheid is er in de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar tegengaan of het verminderen van bederf bij voedingsmiddelen. Een langere houdbaarheid betekent immers meer en langere afzetkanalen, een uitbreiding van de logistieke regio en vooral een langduring constante productkwaliteit. Kortom, een langere houdbaarheid geeft direct een toegevoegde waarde aan levensmiddelen.
In Houdbaarheid van voedingsmiddelen worden de verschillende soorten bederf behandeld die in voedingsmiddelen op kunnen treden en welke methoden en middelen er gebruiikt kunnen worden om dit bederf tegen te gaan of te verminderen. Ook zijn er rekenvoorbeelden en casestudies opgenomen waaruit blijkt welk bederf er in enkele specifieke producten op kunnen treden en met welke middelen en methoden dit tegengegaan kan worden.
Houdbaarheid van voedingsmiddelen is een naslagwerk waarin de meest relevante zaken op het gebied van houdbaarheid worden behandeld. Het boek kan zeer goed gebruikt worden als studieboek, maar ook na de studie geeft het veel verdiepende informatie.
Houdbaarheid van voedingsmiddelen staat onder redactie van Dr. Ir. T. Wijtzes en is geschreven door Ing. S.M.J. van Hagen en Ir. M. Dalvoorde. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Niemand