Boek
Alles rondom het begrip `horeca gaat gepaard met de nodige regels. Het schenken van drank, het exploiteren van een inrichting met of zonder terras, het houden van speelautomaten, de openbare orde in of rondom een inrichting, (brand)veiligheid... Ons land heeft een grote diversiteit aan wet- en regelgeving waar dit alles is ondergebracht. De toepassing er van is in de dagelijkse praktijk helaas niet altijd even makkelijk.Voor iedereen die in de praktijk uitvoerend te maken heeft met de horeca is het handboek Horecawetgeving in de praktijk 2014 geschreven. Een praktische handreiking en handleiding met uitleg over en toelichting op de verschillende kaders van de Drank- en Horecawet, de Wet op de kansspelen, APV, Wet Bibob en de Opiumwet.Naast informatie over de wet- en regelgeving wordt ook duidelijk uitgelegd hoe de regels in de praktijk kunnen worden toegepast. Hierbij is bewust zoveel als mogelijk naar de doelgroep geschreven.De specifieke wet- en regelgeving staan op zichzelf, maar zijn tegelijkertijd onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elk hoofdstuk geeft een beschrijving van een specifiek kader, maar voor een goed begrip van de materie en voor de praktische uitvoering zijn verbanden gelegd.Deze actuele editie is speciaal bedoeld voor medewerkers van de frontoffice en vergunningverlening. Door de opbouw van het boek, vanuit het proces van besluitvorming, sluit het goed aan bij de dagelijkse praktijk en kan informatie op een makkelijke en snelle manier worden opgezocht.Extra aandacht is er in deze editie juist voor het besluitvormingsproces, waardoor het bij ieder hoofdstuk extra wordt verduidelijkt hoe de procedure van A tot Z (van intake tot bezwaar/beroepsprocedure) verloopt. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Niemand