Boek
De Romeinen waren al dol op deze roomwitte stengels en cultiveerden de wilde asperge tot de edele Asparagus officinalis die we vandaag nog steeds kennen. Asperges uit het vuistje of in kleine pannenkoekjes gerold vormden de aanzet tot overvloedige feestmaaltijden. In 304 na Christus legde keizer Diocletianus de maximumprijs van de asperge zelfs per decreet vast. Ook nu nog worden de asperges als een ware delicatesse beschouwd. Er zijn slechts weinig groenten die zich op zoveel manieren laten variren combineren en serveren. In Het aspergeboek worden alle facetten van deze exquise groente belicht herkomst teelt en bereiding. Het aspergeboek bevat tal van recepten waarmee iedereen aan de slag kan van eenvoudige recepten tot de meer creatieve en luxueuze recepten. De schitterende fotografie begeleidt zowel de receptuur als de uitleg over teelt en oogst. Wiel Basten is publicist en pradviseur schrijft culinaire producties en is vanaf de oprichting van de Cuisine Culinaire Nederland in 1972 een enthousiaste hobbykok en chef de fourneau van een kookclub.Het enige complete boek dat de herkomst teelt en bereiding van deze exquise groente beschrijft. Iedere beginner kan met het basisrecept en de eenvoudige gerechten uit de voeten een heerlijke kennismaking met de asperge. De liefhebber zal behalve inspiratie ook veel nieuwe ideen opdoen. Niet alleen de traditionele recepten maar ook frisse en vernieuwende gerechten maken deel uit van HET ASPERGEBOEK. De fotografie begeleidt zowel de receptuur als de uitleg over teelt en oogst. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.