Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken zoals Het Nirwana is een lege trein door Michiel van Kempen

Nieuw-Zeeland in een rugzak
Nieuw-Zeeland in een rugzak
In Nieuw-Zeeland neemt schrijver en acteur (Soldaat van Oranje, Zwartboek) Dolf de Vries u mee naar dit veelzijdige land. Hij verhaalt over de Cook Eilanden en Samoa; over de levende, ontembare natuur; en over de steden Auckland, Welling... »
Meltdown
Meltdown
Een afschuwelijke nieuwe drug dreigt de maatschappij te ontwrichten: wie zit hier achter? De Britse geheime diensten moeten dat zien uit te vinden vóór het middel een wereldwijde bedreiging kan vormen.
Als er bij hun afgelegen sch... »
Economie in een notendop
Economie in een notendop
(bijna) Alles wat je altijd wilde weten Iedereen komt dagelijks met economische vraagstukken in aanraking. Slechts weinigen weten de weg in de doolhof van meningen over de hoogte van de prijzen, de rente, het beleid van de Europese Centr... »
De wonderen van de Orient
De wonderen van de Orient
De wonderen van de Oriënt ook wel bekend onder de titel Il milione is een van de grote klassiekers uit de reisliteratuur. Het vertelt over het weelderige hofleven in China, over de vele prachtige landschappen waar Marco Polo doorh... »
SuperFreakonomics
SuperFreakonomics
Wat hebben de verdwijning van paardenmest en de introductie van kabeltelevisie met elkaar te maken? Waarom is het beter om dronken achter het stuur te stappen dan om te gaan lopen? In vervolg op de internationale bestseller Freakonomics... »
De afstammeling
De afstammeling
Nooit vertelde historica Lineke Tesinga iemand over die ene ochtend. Ze betrapte haar vriend Berend, een gepassioneerd amateur-archeoloog, terwijl hij in haar kelder iets inmetselde. Kort daarop stierf hij bij een onverklaarbaar auto-ong... »