Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Geschiedenis van wolven

- Geschiedenis van wolven
 
 
 
 
 
(3)

Hoofdpersoon in dit verhaal is Linda. Ze woont met haar ouders op een afgelegen plek in een bos. Het is een plek wat is overgebleven van een hippiecommune.
Linda zit op de middelbare school als er aan de overkant van het meer nieuwe mensen komen te wonen. Ze is best nieuwsgierig wie het zijn en op een dag komt Linda de vrouw met haar zoontje tegen. Haar naam is Patra en haar zoontje heet Paul. Het blijkt dat de vader niet veel thuis is want hij is veel weg voor zijn werk.
Linda wordt al snel de oppas van Paul en is verbaasd over het leven van het gezin. Ze neemt ook steeds vaker deel aan hun gezinsleven.
Linda raakt in situaties terecht waarbij ze niet goed weet hoe ze er mee om moet gaan en ze weet ook niet of het allemaal wel juist is van wat ze hoort en ziet.
Als je de titel van dit boek leest denk je dat het over wolven zal gaan maar het is uiteindelijk heel anders.
Op de middelbare school vraagt de leraar aan Linda of ze een werkstuk wil maken over de geschiedenis maar Linda maakt er een werkstuk van over wolven.
Het verhaal wordt verteld vanuit de toekomst door Linda waaruit je kan opmaken dat ze geen kind meer is. Soms is het even verwarrend maar dit duurt niet lang.
Ik vind het een intrigerend verhaal. Het gaat over schuld en onschuld waarbij je zelf soms moet nadenken of het nu waar is of niet.

Meer recensies