Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Een schitterend ongeluk

- Een schitterend ongeluk
 
 
 
 
 
(4)

Een schitterend ongeluk… Alleen al de contradictie in de titel, doet me watertanden naar het verhaal. Is het een geluk bij een ongeluk?
Vanaf de eerste pagina stap je de leefwereld binnen van Jas en Mees. Zij behoren tot een zeer selecte vriendenclub van 5 mensen. En hun motto is : eerlijkheid duurt het langst. Door het verhaal afwisselend in het heden, en in het verleden te vertellen, krijg je een vrij goed beeld van de vijf. Ze zijn niet perfect, maar samen kunnen ze alles aan. Ik heb genoten, meegeleefd en was soms gefrustreerd door sommige personages.
Je maakt het prille begin mee van hun onverbrekelijke band. Maar door het ongeluk van Jas en Mees komt die jarenlange vriendschap op de helling te staan. Geheimen die verborgen moesten blijven, borrelen langzaam maar zeker naar de oppervlakte. Dingen verzwegen uit het verleden, wie was op de hoogte? Is hun vriendschap daar tegen bestand?
Hoe is het in godsnaam zover kunnen komen? En wat is er gebeurd op die noodlottige dag
De spanningen worden in het verhaal goed opgebouwd, en door het verspringen in tijd, kan je effen op adem komen. Maar toch was ik teleurgesteld in het plot, het voelde voor mij een beetje te geforceerd aan. Teveel gebeurtenissen, teveel personages, een beetje teveel. Less is more.
Het verhaal geeft nog voldoende inspiratie voor een vervolg. Ik ben toch benieuwd naar het wedervaren van sommige personages.

Meer recensies