Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van Duizend schitterende zonnen door Khaled Hosseini

Duizend schitterende zonnen is 20 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 4.0. Het boek is 202 keer gelezen.
Anoniem
- Duizend schitterende zonnen
 
 
 
 
 
(5)

De vliegeraar was een prachtig boek, maar ik genoot van Duizend schitterend zonnen nog meer.
Het boek volgt het leven van twee Afghaanse vrouwen, Mariam en Laila, die evolueren van vijanden naar onwaarschijnlijke vrienden. Het is een ontroerend verhaal over de kracht van de liefde, de banden van vriendschap, de liefde voor een land en de strijd om te overleven. Ik vond dat het boek een compleet einde had.
Ik hou van boeken die me iets bijleren, ik wist bijvoorbeeld niets over de strijdende fracties in Afghanistan en ik besefte niet dat de Afghaanse vrouwen zo een verschrikkelijke tijd hadden onder het Taliban-regime of hoezeer de Afghanen van een welvarende verwesterde cultuur in een streng militaire regime werden 'gecatapulteerd'. Ik heb ook iets meer geleerd over de natuurlijke schoonheid van Afghanistan en haar fascinerende geschiedenis.
Er zijn niet veel schrijvers die achtereenvolgens meesterwerken kunnen prdouceren. Hosseini is een van die zeldzame talenten die dat wel kan.

- Duizend schitterende zonnen
 
 
 
 
 
(5)

Dit boek riep zo'n beetje alle emoties los die je als mens kan hebben, ik werd er volledig in getrokken. Zelfs als ik nu nog eraan denk roept het boosheid en verdriet op wat mensen elkaar kunnen aandoen en bewondering voor de kracht die de hoofdpersonage kan opbrengen.

- Duizend schitterende zonnen
 
 
 
 
 
(4)

Mijn verwachtingen waren hoog gespannen na het lezen van de Vliegeraar. Dit is een totaal ander boek, alleen het land waarin het zich afspeelt is hetzelfde. Ik vond het, op zijn eigen manier, een geweldig boek.

Tijdens het lezen had ik het gevoel dat ik er midden in zat, in datgene wat zich afspeelde. In het bijzonder wanneer Rasheed zo gewelddadig was, of Mariam er geen enkele stem in had dat er een andere vrouw in huis kwam. Naast die gewelddadigheid en het geen rekening houden met elkaar vond ik ook hoop, vriendschap en liefde in het boek gecombineerd met wil en de moed om het nooit op te geven. De combinatie van die dingen was wat het boek voor mij zo lezenswaard maakte.

- Duizend schitterende zonnen
 
 
 
 
 
(5)

Na het lezen van de vliegeraar was ik benieuwd naar dit boek. Weer niet te stoppen met lezen. Je wordt er mee ingezogen van de eerste pagina. weer een mooi verhaal, over het dagelijkse leven onder de Taliban. Maar ook over liefde en vriendschap, verdriet en verdrukking en vooral hoop

- Duizend schitterende zonnen
 
 
 
 
 
(4)

Een bijzonder verhaal. Hoe de twee vrouwen met elkaar omgaan, en de wetten van het land accepteren. Verschrikkelijk hoe mannen in zo'n land de wet bepalen, en helemaal naar zichzelf toetrekken.

- Duizend schitterende zonnen
 
 
 
 
 
(3)

Ook weer een prachtig boek, mooi verhaal. De schrijfstijl is bijzonder. De manier waarop over vrouwen, de kinderen en het dagelijks leven wordt geschreven. Heel mooi.

- Duizend schitterende zonnen
 
 
 
 
 
(5)

Dit boek heb ik getipt. Het is echt de moeite waard om te lezen over een andere cultuur. En hoe verschrikkelijk ze daar nog om gaan met vrouwen. Het fijne aan dit boek is dat de het een einde vol hoop en vertrouwen heeft. En ook dat er mooie vriendschappen gesloten worden.

- Duizend schitterende zonnen
 
 
 
 
 
(3)

Verschrikkelijk om te lezen dat mensen zo met elkaar omgaan. Door dit boek te lezen besef je maar al te goed dat we hier erg gelukkig zijn. Goed dat dit verhaal geschreven is, dan is iedereen ervan op de hoogte en kan er iets tegen gedaan worden.

- Duizend schitterende zonnen
 
 
 
 
 
(4)

mooi om te lezen over een cultuur die ik tot nu toe niet goed kende.

- Duizend schitterende zonnen
 
 
 
 
 
(5)

Geweldig boek. Ontroerend, spannend, aangrijpend.