Boek
Ben jij een kookgek en wil je graag in het oog springende fotos maken van je culinaire avonturen? Wil je dat ook jouw fotos de smaken en geuren van je favoriete gerechten oproepen, maar beschik je niet over de juiste fotokennis en technieken? Dan is dit boek iets voor jou!In Digitale fotografie: Food behandelt fotograaf Simone van den Berg alle essentiële fototechnieken die bij culinaire fotografie van belang zijn: ze neemt je mee langs basisprincipes van de fotografie, maar behandelt ook de juiste camerauitrusting, (studio) belichting en compositietechnieken. Vervolgens laat ze je zien hoe je je gerechten en etenswaren kunt stylen met behulp van verschillende rekwisieten, stoffen, en ondergronden. Ze legt uit hoe je je fotos kunt verbeteren in de nabewerking. En tot slot geeft ze je ook tips voor het opzetten van een mooie en professionele blog. Dit prachtig geïllustreerde boek, boordevol verrukkelijke, sprankelende fotos, is dé handleiding die je nodig hebt om culinaire fotos te maken waar echte foodies van gaan watertanden.In dit boek: Welke camera, lens en apparatuur heb je nodig De mooiste belichting kiezen met behulp van diafragma, sluitertijd en ISO Hoe ga je om met kunstlicht en natuurlijk licht De juiste styling en sfeer voor je foto kiezen Tips voor het fotograferen van verschillende soorten gerechten Digitale nabewerking: kleurcorrectie, witbalans, en meer Waar moet je aan denken bij het maken van een blogSimone van den Berg is foodfotograaf en blogt op simoneskitchen.nl onder andere over koken en fotografie. Met haar bedrijf Junglefrog Images geeft ze workshops in foodstyling en -fotografie. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.