Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

De zomer die alles deed smelten

- De zomer die alles deed smelten
 
 
 
 
 
(4)

In het begin moest ik er even inkomen maar vind het boek een mooi debuutroman.
Het gaat over de zomer in het jaar 1984, dat is voor de bewoners van Breathed in Ohio een zomer om nooit te vergeten.
Dat komt door de verschrikkelijke hitte die er is en de vele gebeurtenissen. Fielding Bliss denkt nog vaak aan dat jaar terug toen hij als dertienjarige in Breathed woonde met zijn ouders en zijn broer Grand.
Op een dag ziet Fielding een jongen staan en raakt met hem aan de praat. Sal heet de jongen en hij ziet er wat verwaarloosd uit. Ook beweert Sal dat hij de duivel is.
Fielding neemt Sal mee naar huis en daar wordt hij door de familie opgenomen en mag er blijven totdat zijn ouders hem komen halen.
De mensen in Breathed zijn niet allemaal even blij over de komst van Sal en dat hij bij de familie Bliss mag blijven.
De temperatuur loopt steeds verder op, evenals de spanning onder de bevolking. Er gaan veel roddels door Breathed. Als er steeds vreemde dingen gebeuren geloven de mensen dat Sal daar achter zit en ook echt de duivel is.
Breathed was een gewoon stadje waar iedereen met elkaar overweg kon maar door alle incidenten verandert het voorgoed.
Toen ik het boek uit had heb ik er over nagedacht wat angst met een mens kan doen en alles voorgoed kan veranderen. Ook al is iets niet waar dan kun je dat tegen een ander zeggen maar dat dringt niet meer door. De mensen weten niet meer wat goed en kwaad is zoals in het boek beschreven en het is jammer dat dit in het echt ook wel voorkomt.

Meer recensies