Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken zoals De ziekte bestrijden, niet de patient door A. Meulenbelt

Herleefde tijd
Herleefde tijd
Herleefde TijdEen Joodse geschiedenisIn Herleefde Tijd komen de grote themas uit de Joodse geschiedenis aan bod ballingschap terugkeer naar het land Isral antijudasme en antisemitisme vervolging en herstel de drieslag isolatie integrati... »
Leningrad
Leningrad
22 juni 1941. Nazi-Duitsland begint de grote aanval op de Sovjet-Unie en opent een front van duizenden kilometers, die in de Sovjet-Unie : in de Oekraïne, in de Kaukasus, tot vlak voor Moskou… Leningrad wordt omsingeld. Leningrad st... »
Hoofddoek of blinddoek?
Hoofddoek of blinddoek?
De strijd om de hoofddoek. De gewelddadige rellen in de Brusselse politiezone West. De vele gevangenen met allochtone roots. De regularisatieimprovisatie die de komende jaren voor een aanwas van wellicht 350.000 nieuwe Belgen zal zorgen.... »
Ulrike Meinhof
Ulrike Meinhof
Op 14 mei 2010 is het veertig jaar geleden dat Andreas Baader op spectaculaire wijze bevrijd wordt. Hoofdverdachte is de gerenommeerde journaliste Ulrike Meinhof. De Baader-Meinhof groep is geboren. Wie was deze vrouw die het gezicht van... »
Het Huis der Wijsheid
Het Huis der Wijsheid
hoe Arabieren de westerse beschaving hebben benvloed. In Het Huis der Wijsheid maken we kennis met Arabische geleerden als... »
Het Schapenfeest
Het Schapenfeest
Het is de dag van het Schapenfeest. Ayoub moet met zijn vader mee om een schaap te slachten. Daar heeft hij helemaal geen zin in, hij blijft liever lekker lang in bed liggen. Hij is een dromer, hij droomt ervan sultan te zijn, kolonel op... »
De ogen van de panda
De ogen van de panda
In de loop van de jaren tachtig ging Etienne Vermeersch op zoek naar de essentie van het ecologisch probleem. Hoe is het ontstaan, hoe komen we tot een oplossing en welke milieu-ethiek is daarvoor nodig? In 1988 publiceerde hij de bestse... »