Boek
Dit aangrijpende verhaal van een jonge vrouw over de Rwandese holocaust zal het hart van iedere lezer raken
Ik hoorde de moordenaars mijn naam roepen.
Ze zijn aan de andere kant van de muur en niet meer dan een paar centimeters gips en hout scheiden ons. Hun stemmen klinken kil, hard en vastbesloten.
'Ze is hier... we weten dat ze hier ergens moet zijn. Zoek haar, zoek Immacul '
Het waren veel stemmen, veel moordenaars. Ik zag ze in gedachten voor me: de vroegere vrienden en buren, die me altijd liefdevol en vriendelijk hadden begroet, liepen nu door het huis met speren en machetes en riepen mijn naam.
Immacul Ilibagiza groeit op in Rwanda, het land waar ze van houdt, omringd door de familie die ze liefheeft. In 1994 wordt haar idyllische wereld wreed verstoord wanneer haar land in een bloedige burgeroorlog terechtkomt. Bij een massale moordpartij, die in nog geen drie maanden tijd bijna een miljoen Rwandezen het leven kost, wordt Immacul familie afgeslacht. Immacul overleeft deze holocaust op wonderbaarlijke wijze: samen met 7 andere vrouwen houdt zij zich 91 dagen schuil in de kleine badkamer van een dorpspastorie.
Immacul Ilibagiza werkt nu voor de Verenigde Naties in New York en heeft een liefdadigheidsorganisatie opgericht, de 'Left to Tell Foundation'. De pijn van vrijheid is een persoonlijk verslag van haar gruwelijke ervaringen tijdens de Rwandese burgeroorlog. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Niemand