Boek
De hand in eigen boezem gaat over de waterkwaliteit in de sterk verstedelijkte regio Den Haag-Rotterdam, waar het Hoogheemraadschap van Delfland actief is. De thema's vervuiling, verzilting en rioolwaterzuivering staan centraal.
Vanaf 1888 joeg Delfland jaar na jaar enorme hoeveelheden schoon Maaswater door de stinkende Haagse grachten zodat het vuile stadswater naar zee werd afgevoerd of, als het tegenzat, naar het strand van Scheveningen. Via de almaar diepere Nieuwe Waterweg werden de tuinders in het Westland getrakteerd op zout zeewater. Het hoogheemraadschap moest zich grote moeite getroosten om de regio toch aan zoet oppervlaktewater te helpen.
Anno 2003 werkt Delfland aan de realisering van een afwaterzuiveringsproject voor de Haagse regio waar honderden miljoenen euro's mee gemoeid zijn. Veel gemeentebestuurders in de regio, die van Rotterdam en Den Haag voorop, waren aanvankelijk helemaal niet gediend van de ambities van het hoogheemraadschap. Delfland moest zijn hoofdrol bevechten.
De hand in eigen boezem is een vlot geschreven en goed onderbouwde bijdrage aan de eigentijdse geschiedenis van de waterkwaliteit. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.