Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

De groene eend

- De groene eend
 
 
 
 
 
(4)

Het verhaal gaat over de jongen Isaac die in een kliniek woont omdat hij autistisch is. De ouders van Isaac zijn gescheiden. Zijn vader Eric zoekt zijn zoon vaak op en gaat dan met Isaac naar het meer in het park. Daar gaan ze samen naar de karpers kijken want de vader weet dat hij zijn zoon daar veel plezier mee doet ondanks dat communicatie niet mogelijk is met Isaac.
De mensen van de kliniek zijn het er niet mee eens dat de vader zijn zoon altijd meeneemt naar het park.
Dan komt een oom van de vader te overlijden. De vader erft een groene eend en dat brengt hem op het idee om samen met zijn zoon er op uit te trekken. Het wordt een reis met allerlei merkwaardige gebeurtenissen.
De politie is ingeschakeld door de moeder van Isaac. Ze is in alle staten want ze is niet op de hoogte gebracht van dit plan door de vader. Ze wil dat de politie er alles aan doet om ze terug te vinden en die start dan ook een onderzoek en gaat achter de vader en zijn zoon aan.
Het is een komisch en fantasierijk verhaal. Het is soms even moeilijk lezen en moest dan even goed nadenken of het nog een keer overlezen maar zat elke keer al snel weer in het verhaal. Wat is het mooi om over de liefde te lezen die de vader voor zijn zoon heeft.

Meer recensies