Boek
Slechts vijf procent van alle Nederlanders zat tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet. Ongeveer net zo veel mensen kozen de kant van de bezetter - zij waren de 'foute Nederlanders'. De rest van de bevolking probeerde zo goed en zo kwaad als dat ging om toch vooral zo gewoon mogelijk verder te leven.
Tegelijkertijd was het leven niet gewoon. De bezetting doet het onalledaagse dagelijks leven tijdens de oorlog in woord en beeld herleven.
Evert Werkman (1915-1988) nam in 1941 ontslag bij het Algemeen Dagblad uit solidariteit met het gedwongen ontslag van Joodse redacteuren. Hij sloot zich als redactielid van Het Parool aan bij het verzet. Daar bleef hij na de oorlog tot 1980 werkzaam. Werkman schreef tal van boeken, waaronder de bestseller Dat kan ons niet gebeuren, waarop deze uitgave in de serie Waar en wanneer is gebaseerd.
«
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.