Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Dark Corners

- Dark Corners
 
 
 
 
 
(4)

De hoofdpersoon uit Dark Corners, Carl Martin, is ergens een grote sukkel die eigenlijk best veel mee heeft, maar in een wat op een tijdelijke dip lijkt iets heel doms doet. Hij heeft zojuist zijn eerste boek gepubliceerd gekregen, maar raakt krap bij kas en gaat de bovenverdieping van zijn mooie huis in een trendy gedeelte van Londen dat hij van zijn vader heeft geërfd, verhuren. Zijn huurder is getuige van iets dat Carl onderneemt en dat fout afloopt. Je weet zo als lezer gelijk al wat er is gebeurd, net als in The Girl Nextdoor / Het Buurmeisje. De gevolgen hiervan zijn echter niet te overzien zeker als de hoofdpersoon geestelijk niet sterk in zijn schoenen staat, het psychologische terrein waar Rendell zich graag op begeeft.
Het is geen groots boek zoals A Fatal Inversion/Ongewenst Weerzien, dat zeker is, maar wel een waardige afsluiter met een ode aan Londen.

Meer recensies