Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Bhagavad Gita

- Bhagavad Gita
 
 
 
 
 
(1)

Dit boek heb ik gelezen omdat het op de "The Rory Gilmore Reading Challenge"-boekenlijst staat die ik aan het doen ben en aangezien er in de Bijbel staat: "Beproeft alle dingen; behoudt het goede" heb ik daar geen problemen mee.

Mijn reactie op de inhoud van dit boek:
Er is maar Eén de Almachtige en allerhoogste, en dat is niet krishna, maar de Drie-enig God; 1. de God van Israël; de hemelse Vader; de God van Abraham, Isaäc en Jakob, 2. Zijn Zoon de Heere Jezus Christus; de Messias 3.en Zijn Heilige Geest!

Er is maar een Goddelijk geschrift, en dat is de Bijbel; het Woord van God.

In het voorwoord durft de auteur dit boek te vergelijken met het Nieuwe Testament en daar zijn ook wel wat dingen uit gestolen en van verdraaid, maar dat is niet zo gek want de duivel en zijn valse profeten zijn wolven in schaapskleren. De duivel zelf probeerde de Heere Jezus Christus immers te verzoeken in de woestijn door teksten uit het Oude Testament te misbruiken.

Er staat in dit boek dat je vrucht draagt door goede werken te doen. Dit is heel onBijbels en (dus) niet waar want onze zonden staan daarvoor in de weg. De juiste volgorde is eerst bekering tot Jezus Christus, daarmee het ontvangen van de Heilige Geest en daarna zijn de goede werken zèlf het vruchtdragen en dus het gevolg i.p.v. het begin!

Zo staat er op elke bladzijde minstens één onBijbels en dus onwaar iets en dat is dus veel te veel om verder op te noemen.

Aangezien er in dit boek staat dat je middels yoga tot krishna komt is hiermee ook bewezen dat yoga in wezen occult is.

Het is wel mooi poëtisch geschreven. Doet me een beetje aan Shakespeare denken.

Meer recensies