Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van Beckon door Tom Pawlik

Beckon is 4 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 3.0. Het boek is 4 keer gelezen.
Anoniem
- Beckon
 
 
 
 
 
(3)

Ook ik heb hem via Boeklezers gekregen. Ik hou normaal gesproken helemaal niet van dit soort boeken, maar dit boek blijft je van het begin tot het eind boeien. Het leest erg makkelijk ondanks de, af en toe, smerige stukjes. Door de afzonderlijke delen, is het ook duidelijk dat het om 3 verschillende mensen gaat, die uiteindelijk hetzelfde doel hebben: Het geheim ontrafelen, van wat er zich in de grot en in Beckon zelf afspeelt. Een aanrader!

- Beckon
 
 
 
 
 
(3)

Gekregen via Boeklezers, leuk! Een bijzonder boek dat erg snel leest en goed in elkaar zit. De gorigheid die nogal expliciet wordt beschreven hoeft voor mij niet zo, maar stoort ook niet, omdat het wel echt bij het verhaal past. Een aanrader voor liefhebbers van boeken met horrorachtige elementen.

- Beckon
 
 
 
 
 
(4)

Beckon is een klein dorpje in Wyoming waar je niet voor niks terecht komt. Het verhaal gaat over drie mensen die bijna tegelijkertijd daar toekomen. Elk met een specifiek doel voor ogen. Een antropoloog zoekt zijn verdwenen vader een ex-agente zoekt haar neef en een bejaarde man zoekt genezing voor zijn zieke vrouw. De leider van het dorp belooft de eeuwige jeugd maar er zit een addertje onder het gras. Dat vertelt hij natuurlijk niet. Er gebeuren wrede, enge dingen onder de berg in Beckon. De vraag is of ze er nog levend wegkomen…

Als je de cover bekijkt kom je al in een duistere sfeer. Wat doet dat groot vervallen huis hier? De felblauwe koele letters laten je ook meteen huiveren. Hij straalt meer de sfeer van het boek uit dan de originele cover. De tekst op de achterflap geeft heel mooi weer waar het om draait maar vertelt niet teveel.

De drie verhaallijnen zijn perfect naast mekaar opgebouwd maar toch met mekaar verbonden omdat ze naar dezelfde plaats toegaan elk in hun eigen zoektocht. Beckon is echt een hele bijzondere plaats. Op honderd bladzijden van het einde komen de verhaallijnen samen en maken de personages kennis met mekaar en proberen ze samen uit de benarde situatie te geraken. De personages zijn opgebouwd met zeer veel diepgang. Het is terecht een psychologische thriller. De personen in het boek worden geconfronteerd met dilemma’s die van levensbelang zijn. Je stelt je dan vaak als lezer de vraag wat je zelf zou doen. Hoe ver zou je zelf gaan om bepaalde idealen te behalen? Een waar geworden nachtmerrie waarop antwoorden worden gegeven vanuit de visie van de verschillende personages. Zou je je ‘ziel verkopen aan de duivel’? Een dunne lijn tussen goed en kwaad.

Het is een bijzonder spannend plot. Het boek begint zoals een gewone roman op een rustige verhalende niet te spannende manier. Al vlug keert dit en wordt het huiveringwekkend spannend. Op bepaalde momenten doet het denken aan Indiana Jones of The Mummy. Er straalt een grimmige sfeer vanaf met rare beesten en vreemde mensen. Mensen die last hebben van arachnafobia, opgelet! Het is ook prettig dat je verbanden kan leggen tussen bepaalde gebeurtenissen in het boek omdat je als lezer soms al meer weet dan de personages. Je leeft mee naar de ontknoping toe.

Tijdens het lezen zit je meermaals op het puntje van je stoel. Zeker de laatste vijftig bladzijden van het boek. De emoties die je hebt tijdens het lezen laaien hoog op, je hart gaat sneller slaan. Enkele leesindrukken: luguber, grijns, egoïsme, dilemma, wraak, angst, pijn, geweten, obsessie, tweestrijd, schuld ontkennen, schuldbesef, medelijden, heftig.

‘Sommige dingen zijn niet bedoeld om ontdekt te worden’. Staat op de achterflap. Dit slaat natuurlijk op de gebeurtenissen in Beckon. Ik zou zelf zeggen: Ontdek Beckon, lees het, je zal versteld staan!

- Beckon
 
 
 
 
 
(4)

ook via boeklezers in het bezit gekomen van dit boek. Een vlot geschreven boek met een aantal verrassende ingredienten. kom je in het plaatsje Beckon op uitnodiging kun je rekenen op een wel heel lang leven. Kom je er onuitgenodigd is het niet de bedoeling dit te overleven. De drie hoofdpersonen is er alles aan gelegen de geheimen te ontrafelen en te overleven en of dit lukt en welke offers dit dan vraagt is met veel spanning beschreven.