Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van 1953 door Rik Launspach

1953 is 4 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 4.0. Het boek is 30 keer gelezen.
Anoniem
- 1953
 
 
 
 
 
(5)

Je bent getuige van een zoektocht onder onmogelijke en verwoestende omstandigheden. 1953 is een boek dat je in zijn greep houdt tot de laatste bladzijde. Je beleeft de watersnood ramp opnieuw. Je vraagt je af waarom het zolang duurde voordat er hulp kwam. Een ontroerend boek, dat je gelezen moet hebben. Een roman die je niet meer loslaat en zeker niet even weg kunt leggen.

- 1953
 
 
 
 
 
(4)

1953 is een boek wat geschreven is door Rik Launspach, hij is normaal acteur en dit kun je enigzins merken aan de stijl van dit geschreven boek, het wordt als een film voor je vertoont, helemaal niet vervelend vond ik. Normaliter ben ik niet zo heel erg fan van geschiedenis boeken, maar dit boek trok mij toch wel enorm aan. Het is een zeer aangrijpend boek wat je tot de laatste letter blijft boeien. Ik heb het boek in een ruk uitgelezen en naderhand was ik erg ontdaan door alles wat er toen gebeurt was, waarom kwam de hulp niet op tijd? Waarom bestaan er stelende mensen? Waarom zus of waarom zo. Het boek zet je erg aan het denken maar is een echte aanrader.

- 1953
 
 
 
 
 
(5)

PrachTig verhaal!!Je kunt je eigen er haast geen voorstelling van maken dat het zo is gegaan,zoveel fouten zijn er gemaakt,zolaat hulp voor die arme mensen en zoveel water!!
Zeker een aanrader!

- 1953
 
 
 
 
 
(5)

Werkelijk een prachtig ontroerend verhaal over de watersnoodramp in 1953. Een boek wat me niet alleen tijdens het lezen bezig hield, maar ook daarbuiten. Ik moest heel even wennen aan de schrijfstijl van Rik Launspach. Een filmische stijl van schrijven en dus ook zo met lezen. Je ziet het verhaal als een film voorbij gaan. Echt ontzettend prachtig en knap gedaan! Ik kon het boek niet in een ruk uitlezen en heb enkele keren gehad, dat ik het boek heel even weg heb moeten leggen, bijvoorbeeld bij het stukje waarin het verleden verteld wordt van Rutus. Normaal houd ik eigenlijk niet zo van die oorlogsverhalen, maar dit is zo beeldend geschreven, dat ik er helemaal in mee ging. Zo ook als je leest over wat er zoal in zee drijft… Ik heb met tranen in mijn ogen dit boek gelezen… Het boek gaat over Julia, die tijdens de watersnoodramp haar baby kwijt raakt en er alles voor over heeft om hem weer terug te vinden. Samen met militair Rutus, die door het oorlogstrauma wat hij heeft meegemaakt zich ontfermt over Julia, gaan ze samen op zoek naar haar zoon. Daarnaast volgen we Joost van de Ven, een ingenieur van Rijkswaterstaat, die jarenlang waarschuwde voor overstromingsgevaar, maar steeds stuitte op onbegrip. De verhaallijnen zijn ontzettend goed in elkaar verweven. Dit boek is iedereen aan te raden! Een boek wat je gelezen moet hebben ;-)