Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Bezweringen
Bezweringen
Konden we dood maar afwenden, maar op zijn tijd staan we met lege handen. Het merendeel van de gedichten in <em>Bezweringen</em> gaat over onze omgang met de... »
 
 
 
 
 

Dooltuin
Dooltuin
Haast alle gedichten in <em>Dooltuin</em> roepen landschappen op. Geen natuur; een landschap is het tegendeel van natuur: een deel van de aarde waar mensen g... »
 
 
 
 
 

15 aardse verhalen
15 aardse verhalen
 »
 
 
 
 
 

Morgenrood
Morgenrood
Als de 27-jarige Thomas Corbelijn de dagboeken van zijn betovergrootvader Maarten in handen krijgt en leest, wordt hij geconfronteerd met diens ervaringen ti... »
 
 
 
 
 

De hofreis
De hofreis
De stad en het landschap spelen een grote rol in het werk van Willem van Toorn. Zo ook in i>De hofreis, zijn nieuwe dichtbundel. Wie de cycli `La città idea... »
 
 
 
 
 

Oorlog
Oorlog
 »
 
 
 
 
 

Zolang deze heuvels van aarde zijn
Zolang deze heuvels van aarde zijn
Met zijn grote liefde voor het landschap trekt Willem van Toorn regelmatig fel van leer tegen de ondoordachte veranderingen die de mens in het landschap aanb... »
 
 
 
 
 

Zuid
Zuid
Zuid is het verslag van de legendarische poolexpeditie van sir Ernest Shackleton. Hij vertrok in augustus 1914 met de Endurance naar Antarctica om als eerste... »
 
 
 
 
 

De geur van gedroogde appels
De geur van gedroogde appels
De nieuwe verhalen van Willem van Toorn gaan allemaal over mensen die onderweg zijn. Bevrijd van hun dagelijkse beslommeringen kijken ze met een grotere ontv... »
 
 
 
 
 

Eiland
Eiland
Herman de Coninck in <em>De Morgen</em>: `Twee keer na elkaar waagt Van Toorn zich aan een onderwerp waarvan hij de uitdaging met al zijn vormvastheid nauwel... »