Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Nooit meer slapen
Nooit meer slapen
<i>Nooit meer slapen</i> is het meesterlijke verhaal van de jonge geoloog Alfred Issendorf, die in het moerassige noorden van Noorwegen onderzoek wil verrich... »
 
 
 
 
 

De weerspannige slaper
De weerspannige slaper
Door iedereen verbannen uit het stiekeme Holland; zo voelde Willem Frederik Hermans (1921-1995) zich toen hij in 1973 vanuit Haren naar Parijs verhuisde. Ach... »
 
 
 
 
 

De geur van een pasgestoomde deken
De geur van een pasgestoomde deken
Patser, Iesje en Cals, Bastiaan en Toetie Dinky Toy in het huishouden van Willem Frederik Hermans en Emmy Hermans-Meurs was altijd wel plaats voor een of m... »
 
 
 
 
 

Uit talloos veel miljoenen
Uit talloos veel miljoenen
In Uit talloos veel miljoenen beschrijft Willem Frederik Hermans op de voor hem kenmerkende, sarcastische wijze hoe de dromen van een kleinburger uiteenspatt... »
 
 
 
 
 

Drie melodrama's
Drie melodrama's
Deze bundeling uit 1957 bevat de drie korte romans Conserve, De leproos van Molokai en Hermans is hier geweest. Door de romantische sfeer, grillige opbouw en... »
 
 
 
 
 

Au pair
Au pair
Kunstgeschiedenis en Frans dat wil de negentienjarige 1 meter 92 lange Paulina uit Vlissingen studeren. En niet in Amsterdam zoals haar nichtje Klara die in ... »
 
 
 
 
 

Het behouden huis
Het behouden huis
Als een Nederlandse soldaat in een modderig niemandsland zijn intrek neemt in een luxe villa, staat niet veel later een Duitse officier voor de deur. Hij wil... »