Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De val van de Vredeborch
De val van de Vredeborch
1548. Jan van Leemputte is verbannen uit zijn geboortestad Antwerpen en komt terecht in Utrecht, waar hij werk vindt in een brouwerij. Hij trouwt met het mei... »
 
 
 
 
 

Het rad van fortuin
Het rad van fortuin
Kleine Robert is de tweede pleegzoon van de trouvres MarieClaire en Berton de Fleur. Hij is niet veel groter dan een dwerg maar hij is voor niets of niemand ... »
 
 
 
 
 

Crusade in Jeans
Crusade in Jeans
 »
 
 
 
 
 

Het helse paradijs
Het helse paradijs
Vanuit het Badense Rijk wordt opnieuw een expeditie uitgezonden om Thule te veroveren. Ditmaal sturen ze vijf oorlogsschepen met duizend militairen aan boord... »
 
 
 
 
 

Triomf van de verschroeide aarde
Triomf van de verschroeide aarde
Matthis is met z'n zestien jaar niet zo'n geweldig soldaat; maar als heraut en secretaris van de ongeletterde held van Bretagne, Bertrand du Guesclin, staat ... »
 
 
 
 
 

Saartje Tadema
Saartje Tadema
1712. De zevenjarige Saartje Tadema moet naar het Amsterdamse Burgerweeshuis. Ze is slim en houdt van leren, maar daar is in het weeshuis weinig tijd en ruim... »
 
 
 
 
 

Stad in de storm
Stad in de storm
1672. Utrecht is bezet door de Fransen en de stadsbewoners beleven spannende tijden. Hans werkt in de drukkerij van zijn vader. Om het moreel van de bevolkin... »