Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het bedenkelijke
Het bedenkelijke
In Het bedenkelijke onderzoekt Stefan Hertmans het obscene in de cultuur. Fenomenen als peepshows en excessief filmgeweld tonen ons iets fundamenteels over d... »
 
 
 
 
 

Ruimte
Ruimte
 »
 
 
 
 
 

Heaven of Delight - Jan Fabre
Heaven of Delight - Jan Fabre
Royal Palace Brussels = Koniglicher Palast Brussel »
 
 
 
 
 

De opgang
De opgang
In de zomer van 1979 trok een huis in het Gentse Patershol de aandacht van Stefan Hertmans. De blauweregen hing bestoft neer, maar de geur trof hem diep en b... »
 
 
 
 
 

Antigone in Molenbeek
Antigone in Molenbeek
<em>Antigone in Molenbeek</em> is het prangende relaas van een jonge vrouw die op zoek gaat naar haar dode broer. Zij wil niets lieverdan hem kunnen begraven... »
 
 
 
 
 

Als op de eerste dag
Als op de eerste dag
Als Op De Eerste Dag »
 
 
 
 
 

De opgang
De opgang
In de zomer van 1979 trok een huis in het Gentse Patershol deaandacht van Stefan Hertmans. De blauweregen hing bestoftneer, maar de geur trof hem diep en bra... »
 
 
 
 
 

Filip Claus
Filip Claus
Het lang verwachte overzichtsboek met het werk van Filip Claus.Sinds jaar en dag een hoofdrolspeler in de fotojournalistiek vinger aan de pols en nooit verle... »
 
 
 
 
 

Neem en lees
Neem en lees
In Neem en lees neemt Hertmans de lezer mee langs allerlei vormen van herinnering. Zich iets herinneren is voor Hertmans niet alleen privĂ©, het heeft ook te... »
 
 
 
 
 

Goya als hond
Goya als hond
Wat is er eigenlijk te zien op de vermaarde muurschildering waaraan Goya twee jaar lang werkte? Onder een volkomen lege hemel kijkt een hondenkop intriest na... »