Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Zelfportretten
Zelfportretten
 »
 
 
 
 
 

Einsteins poppenhuis
Einsteins poppenhuis
Kan een machine die au zegt ook pijn voelen? Is het nodig om met onmenselijke inspanning een irrigatiekanaal door een berg te graven, als het water er ook me... »
 
 
 
 
 

Wat en hoe in het het Kats
Wat en hoe in het het Kats
Het taalgidsje dat de communicatie met uw huisdier zal vergemakkelijken. Rudy Kousbroek, in zijn hoedanigheid van oud-docent aan het Instituut voor Vergelijk... »
 
 
 
 
 

Die Winterreise
Die Winterreise
Zes intieme verhalen van de hand van - en in dit geval vooral ook met de stem van - een van de grootste essayisten in ons taalgebied. Prachtige vertellingen ... »
 
 
 
 
 

Verborgen verwantschappen
Verborgen verwantschappen
Het Vervolg Op Opgespoorde Wonderen Unieke Foto's Die Kousbroek
Hebben Geinspireerd Tot Zijn Best Proza »
 
 
 
 
 

Raadsel der herkenning
Raadsel der herkenning
'Zoeken naar raadselachtige foto's, schrijft Rudy Kousbroek in dit boek, 'daar heb ik een speciaal orgaan voor ontwikkeld, en mijn criteria voor het genre he... »
 
 
 
 
 

Rozen op jullie pad
Rozen op jullie pad
Behalve een scherpzinnig en gevreesd essayist was Rudy Kousbroek een hartstochtelijk, kritisch maar ook hartelijk brievenschrijver. Rozen op jullie pad is ee... »
 
 
 
 
 

Restjes
Restjes
Nieuw deel Anathema&apos;s. <br/><br/>In Restjes levendige polemieken over Tollens en Victor Hugo, over de denkbeelden van de wiskundige Rietdijk, over de mu... »