Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Kaaskoppen
Kaaskoppen
Nederland is in verwarring. Twee groepen staan tegenover elkaar. Aan de ene kant de mensen die begrijpen dat ons land voor altijd anders is geworden, en de b... »
 
 
 
 
 

Salomons oordeel
Salomons oordeel
<p><i>'Ik heet Salomon, en dan ook nog Cohen?' vraagt hij aan zijn ouders. 'Wat denk je dat mijn vrienden daarvan vinden?' </i>
Max en Alissa denken dat ze a... »
 
 
 
 
 

Rotterdam zomercarnaval
Rotterdam zomercarnaval
Kleuren vermengen zich in een dansende massa. <br/>Het RotterdamZomerCarnaval. De Maasstad is het toneel voor dit tweede grootste evenement in Nederland. Het... »
 
 
 
 
 

Beste vriend
Beste vriend
 »
 
 
 
 
 

Maar waar kom je écht vandaan?
Maar waar kom je écht vandaan?
<p>De eerste vraag is altijd: waar kom je vandaan? Gevolgd door: maar waar kom je écht vandaan? Iedere Nederlander die er kennelijk niet Nederlands uitziet ... »
 
 
 
 
 

In het wild
In het wild
Nadat zijn debuutroman een dubbelbekroonde bestseller werd, wilde hij netjes thuis werken aan zijn tweede boek. Maar het leven van Robert Vuijsje bleef lang ... »
 
 
 
 
 

Maak de wereld beter
Maak de wereld beter
<p class="MsoNormal" style="mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; line-height: 14.65pt;">Op de laatste dag dat mijn moeder kon praten, steld... »
 
 
 
 
 

Fraaie zaken
Fraaie zaken
Zes bekende Nederlandse schrijvers schreven een verhaal waarin voor advocaten en hun vak een belangrijke rol is weggelegd. Het resultaat is deze heerlijke bu... »
 
 
 
 
 

Salomons oordeel
Salomons oordeel
<p>Max en Alissa denken dat ze alle moderne valkuilen van racisme en antiracisme hebben doorstaan. Hij is een jood uit Amsterdam-Zuid, zij is zwart en komt u... »