Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

April is de wreedste maand
April is de wreedste maand
Voorjaar 1941. Virginia Woolf, tante van de jonge schrijver Quentin Bell en zijn zestienjarige zus Angelica, verdwijnt spoorloos. Bij een rivier wordtalleen ... »
 
 
 
 
 

En ik was zijn held
En ik was zijn held
Voorjaar 1933. De nazi’s zijn aan de macht in Duitsland en veranderen het land in hoog tempo in een dictatuur. De oppositie wordt monddood gemaakt, opgeslo... »
 
 
 
 
 

Hens up!
Hens up!
Nou ja, zeg! Heb je ooit zoiets gelezen?
Een boef van een jongen die aan één stuk door 'Hens up!' roept, tot iedereen er dol van wordt.
Een ramp van een ... »
 
 
 
 
 

Voetstappen in de donkere nacht
Voetstappen in de donkere nacht
Rome, vele jaren geleden. Aan standbeelden overal in de stad hangen plotseling (verboden) protestbriefjes. De ‘sprekende beelden’ beklagen zich over de e... »
 
 
 
 
 

De Gouden Boekjes muziekdoos
De Gouden Boekjes muziekdoos
Een luisterboek vol Gouden Boekjes! Met 13 hoorspelen waaronder Het koekemannetje, Vijf brandweermannetjes, Plofje het olifantje, De gele taxi en vele andere... »
 
 
 
 
 

Wat is het hier leuk!
Wat is het hier leuk!
Grappig en aansprekend verhaal op AVI E3 voor kinderen die ongeveer een jaar leesonderwijs hebben gehad. Papa en mama gaan met de bus naar zee. Linn en Finn ... »
 
 
 
 
 

Bil en Wil
Bil en Wil
Bil en Wil zijn elkaars beste vrienden.Alles doen ze samen, ze kunnen geen moment zonder elkaar!Samen op reis naar een hotel in een vreemd land, samen naar h... »
 
 
 
 
 

Soldaten huilen niet
Soldaten huilen niet
In de zomer van 1937 meldt Julian Bell, 21 jaar oud, zich aan bij de Internationale Brigades, om te gaan meevechten in de Spaanse Burgeroorlog.
Julian is com... »
 
 
 
 
 

Katten vangen
Katten vangen
 »