Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De strepen van de zebra
De strepen van de zebra
De Verlichting formuleerde voor Europa, dat destijds bijna ten onder ging aan godsdienstoorlogen, een universele oplossing: prioriteit van de rede, scheiding... »
 
 
 
 
 

brOn
brOn
 »
 
 
 
 
 

Mogen wij nog verwonderd zijn?
Mogen wij nog verwonderd zijn?
Kunstonderwijs is sinds jaar en dag het lelijke eendje op school. Leerkrachten die er (tegen de stroom in) voor blijven vechten, worden veelal overstemd door... »
 
 
 
 
 

De culturele eeuw
De culturele eeuw
De wereld zoals hij was of zoals we hem droomden uit het verleden liet een duidelijke overmacht zien van onze cultuur op alle andere in de wereld. Na de onaf... »
 
 
 
 
 

Schoon protest
Schoon protest
Het neoliberalisme is een vampierenideologie: de 1% heeft steeds meer bloed nodig en zuigt de levenskrachten van de 99% uit. De 1% zal ook de aarde vernietig... »
 
 
 
 
 

Michel Buylen
Michel Buylen
Een monografie over Michel Buylen een veelzijdig en eigenzinnig schilder die alsmaar blijft verbazen door zijn verbluffende virtuositeit en zijn vernieuwende... »
 
 
 
 
 

de grote transitie
de grote transitie
gesprekken tussen een gelovige arts en een antropoloog zonder God »
 
 
 
 
 

Humanisme in woelige tijden
Humanisme in woelige tijden
Is humanisme uit de tijd of net heel acuut nodig? Wat is er veranderd sinds de wereldverovering door het Westen uit vorige eeuwen en het oude humanisme? De w... »