Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Kwelgeest
Kwelgeest
Welke kwade krachten beheersen de vakgroep Westerse antropologie in Leiden? In korte tijd vallen er meerdere doden. Is het de geest van Uilenspiegel die rond... »
 
 
 
 
 

De binnendienst
De binnendienst
Een naamloze ik-figuur komt terecht in een wereldwijde multinational, een geheime organisatie die buiten of achter de politiek en de moraal staat. Het is een... »
 
 
 
 
 

Moord door geboorte
Moord door geboorte
 »
 
 
 
 
 

De duim van Alva
De duim van Alva
De stad is Antwerpen. Het decor is de Sinksenfoor, de jaarlijkse Pinksterkermis. De mensen zijn van vlees en bloed. Veel bloed!<br/>Elk jaar klagen de omwone... »
 
 
 
 
 

De elektrische man
De elektrische man
<i>De elektrische man</i> is de tragische geschiedenis van de eenvoudige, straatarme dagloner Ambrosius Hoeks (1826-1853) die over bijzondere geneeskracht be... »
 
 
 
 
 

De echte troubadours
De echte troubadours
In het Zuid-Frankrijk van de twaalfde eeuw zetten de troubadours de gevestigde orde op z'n kop. Dankzij hun verfrissende po√ęzie ontstond een nieuwe kijk op ... »
 
 
 
 
 

Hout en koper
Hout en koper
Hout en koper zijn de twee materialen die het levensverhaal van Gustaaf Lamfreit schragen. Het hout heeft hij als ambachtsman leren bewerken, maar ingeruild ... »