Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Generaal zonder leger
Generaal zonder leger
In Generaal zonder leger onderzoekt Özcan Akyol waarom de literatuur steeds meer genoegen moet nemen met een rol in de marge. Schrijvers in overvloed vandaa... »
 
 
 
 
 

3Pak
3Pak
 »
 
 
 
 
 

Turis
Turis
‘Ik kan niet anders, jongen,’ antwoordde Turis. ‘Ik voel me vermorzeld, het is alsof al mijn organen zijn afgestorven, het lijkt of een vuur alles in m... »
 
 
 
 
 

Op weg naar het einde
Op weg naar het einde
Wat we zelden doen: een stuk kopen uit een buitenlandse krant. In dit geval was Simon Kupers artikel in de Financial Times over de parallellen tussen het boe... »
 
 
 
 
 

Afslag 23
Afslag 23
In Afslag 23 doet het hoofdpersonage Eus, een jongen die opgroeit aan de zelfkant van de maatschappij, zijn uiterste best om door schade en schande iets van ... »
 
 
 
 
 

Turis
Turis
In een arbeiderswijk in Deventer woedt een gezinsstrijd die dagelijks wordt aangewakkerd door vader Turis, een onaangepaste dronkaard en hoerenloper, iemand ... »
 
 
 
 
 

Eus
Eus
 »
 
 
 
 
 

Toerist
Toerist
Toerist werd, net als Özcan Akyols debuutroman Eus, direct een bestseller. Het is een beklemmende, indringende en bij vlagen bijzonder geestige roman over e... »
 
 
 
 
 

Turis
Turis
Özcan Akyol (1984) is schrijver en columnist. Hij is ook vaakte gast in praatprogramma’s op televisie.Turis neemt nog een slok bier. Hij zet de fles hard ... »