Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het woord
Het woord
7 januari 2015 zal de geschiedenis ingaan als de dag waarop twee moslim-extremisten in hartje Parijs, in en bij het redactiekantoor van het satirische weekbl... »
 
 
 
 
 

Utopia
Utopia
 »
 
 
 
 
 

Ter verdediging van Utopia
Ter verdediging van Utopia
In "Ter verdediging van Utopia" betoogt socioloog Merijn Oudenampsen dat de interpretatie van Thomas More's klassieke tekst Utopia door de filosoof Hans Acht... »
 
 
 
 
 

Socialisme voor beginners
Socialisme voor beginners
Net als het populisme na tien jaar gerust een blijvertje in het Nederlandse politieke landschap genoemd mag worden, zo lijkt ook de verschuiving naar rechts ... »
 
 
 
 
 

De conservatieve revolte
De conservatieve revolte
De Fortuyn-opstand vormt een belangrijk keerpunt in de Nederlandse politieke cultuur. Vaak is deze omslag beschreven als een opstand van de onderbuik. In dit... »
 
 
 
 
 

Neoliberalisme
Neoliberalisme
In het publieke debat is de afgelopen jaren veel kritiek geleverd op het neoliberalisme, maar wat dit begrip inhoudt blijft meestal vaag. Waar komt het eigen... »
 
 
 
 
 

Neoliberalisme
Neoliberalisme
In het publieke debat is in de loop der jaren veel kritiek geleverd op het neoliberalisme, maar wat dit neoliberalisme precies inhoudt, blijft meestal vaag. ... »
 
 
 
 
 

Opstand!
Opstand!
Om een nationaal zelfbeeld gestalte te geven wordt vaak de geschiedenis ingezet. Zo voorziet een mythische fundering een nieuwe politieke werkelijkheid van h... »