Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Mijn naam is legioen
Mijn naam is legioen
'Ik leefde snel en telde af, dat was toen mode', dicht Menno Wigman in zijn nieuwe bundel Mijn naam is Legioen. De dandy van de desillusie, zoals een criticu... »
 
 
 
 
 

Tirade 439
Tirade 439
Dit ‘Kamernummer’ van Tirade bestaat uit twee delen: ‘De kamer van Leopold’ en ‘Kamer in het verleden’. In het eerste deel staat de werkkamer van de di... »
 
 
 
 
 

's Zomers stinken alle steden
's Zomers stinken alle steden
'Poëzie is geen dynamiet, maar diamant,' beweerde Hendrik Marsman eens. Dat poëzie zowel explosief als aangrijpend kan zijn, bewijst 's Zomers stinken alle... »
 
 
 
 
 

Wat blijft
Wat blijft
de mooiste gedichten van de twintigste eeuw »
 
 
 
 
 

Slordig met geluk
Slordig met geluk
Twee koortsachtige jaren lang was Menno Wigman stadsdichter van Amsterdam. Hij organiseerde poëzieavonden in ramsjpaleizen, nodigde vergeten dichters uit no... »
 
 
 
 
 

Dit is mijn dag
Dit is mijn dag
Met Dit is mijn dag, een stevige dichtbundel vol harde stadslyriek, schreef Menno Wigman zijn meest virtuoze en beklemmende poëzie tot nu toe.

Dit is mijn... »
 
 
 
 
 

Alleen in mijn gedichten kan ik wonen
Alleen in mijn gedichten kan ik wonen
Evergreens noemen we ze, eeuwig groene gedichten. Maar ook in het eeuwig groene landschap van de poëzie verandert wel eens iets. Van de jongste generaties d... »