Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het zat zo
Het zat zo
In Het zat zo keren we terug naar Shalevs geboorteplaats Nahalal, waar het huis van oma Tonja staat. Zij kwam in 1923 van Oekraïne naar Palestina en moest h... »
 
 
 
 
 

Een duif en een jongen
Een duif en een jongen
Van deze aangrijpende roman over de Israëlische Ja’ier Mendelson, een gids die vogelaars rondleidt door Jeruzalem, zijn inmiddels al 12.000 exemplaren verk... »
 
 
 
 
 

Kus van Esau
Kus van Esau
In De kus van Esau keert Esau terug naar zijn vaderland om zijn zieke vader te verplegen en vertelt hij het wonderlijke verhaal van zijn familie. Zijn relaas... »
 
 
 
 
 

Fontanel
Fontanel
Fontanel is de koosnaam van Michael Joffe, 55 jaar oud, getrouwd, vader van een tweeling, en naar zijn mening de enig normale in de grote familie Joffe. Zijn... »
 
 
 
 
 

De vier maaltijden
De vier maaltijden
Zejde heeft één moeder, Judith, en drie mogelijke vaders. Een van hen, Jakob, schenkt Judith zijn verzameling duizend gele kanaries en vraagt haar ten huwe... »
 
 
 
 
 

De grote vrouw
De grote vrouw
In het boek 'De grote vrouw' van meesterverteller Meir Shalev draait het om Refael Maier. Hij is grootgebracht door 'de grote vrouw', een combinatie van zijn... »
 
 
 
 
 

A Pigeon and a Boy
A Pigeon and a Boy
A Pigeon and a Boy »
 
 
 
 
 

De grote vrouw
De grote vrouw
Refael Maier is als inspecteur van een waterbedrijf werkzaam in de Negev-woestijn. Hij is de oudste nog levende man van zijn familie. Zijn vader, grootvader ... »