Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Ver van familie
Ver van familie
Nu een aansprekende film met in de cast o.a. Terence Schreurs, Anneke Grönloh, Katja Schuurman, Camilla Siegertsz, Nada van Nie, Carlo en Ricci Scheldwacht... »
 
 
 
 
 

De leugen van de kaketoe
De leugen van de kaketoe
De leugen van de kaketoe vertelt het verhaal van vier generaties vrouwen in een lange brief vanhoofdpersoon Melanie Fleur aan haar grootmoeder. Aan haar kan ... »
 
 
 
 
 

Aforismen
Aforismen
"aforismen" is een verzameling van 336 prikkelende levenswijsheden en uitspraken over mensen, maatschappij, kunst, cultuur, mannen, vrouwen, gedoe en het lev... »
 
 
 
 
 

Mijn grootmoeders hoed
Mijn grootmoeders hoed
"Vliegers onder het matras' is een verhalenbundel waarin de typische vertelwijze en alle thema's van Marion Bloem te vinden zijn. Haar Indische achtergrond, ... »
 
 
 
 
 

Indo
Indo
‘Kijk, kijk, een Indo,’ zeiden mijn ouders en andere familieleden verheugd als ze op tv in een muzikant, presentator, of sportfiguren een Indo-Europeaan ... »
 
 
 
 
 

Liefde is soms lastig, liefste
Liefde is soms lastig, liefste
Een selectie van vijftig gedichten en drie videogedichten op cd-rom, die Marion Bloem geschreven heeft tussen 1968 en 2001. »
 
 
 
 
 

Het Java van bloem
Het Java van bloem
In <em>Het Java van Bloem</em> vindt de lezer niet alleen sterke, oorspronkelijke verhalen, maar ook uiterst praktische adviezen voor wie de rijke cultuur va... »
 
 
 
 
 

In de kamer van mijn vroeger
In de kamer van mijn vroeger
Later is vroeger verdwenen.Of nee, vroeger is later,nee, vroeger is nu alweer weg,terwijl later veel eerderdan vroeger zal verdwijnen.En vroeger dacht ik: la... »