Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Onafhankelijk denken
Onafhankelijk denken
We worden overstelpt met informatie. Op televisie, radio, de kranten of internet…. Overal horen we meningen, stellingen en opinies. Maar klopt datgene wat g... »
 
 
 
 
 

Oosterse filosofie
Oosterse filosofie
De oosterse filosofie kent een rijke historie die teruggaat tot zeker 1500 voor Christus. De bronnen van de oosterse filosofie liggen in Azië en dan vooral ... »
 
 
 
 
 

Zen
Zen
“Een leerling vraagt aan zijn meester hoe lang het duurt voordat hij de verlichting bereikt. ‘Zeven jaar,’ antwoordt de meester. ‘En als ik heel hard mij... »
 
 
 
 
 

Meer mindfulness
Meer mindfulness
Meer mindfulness is het vervolg op het eerder bij AnkhHermes verschenen Ankertje Mindfulness, aandacht voor nu. Waar Mindfulness, aandacht voor nu stil staat... »
 
 
 
 
 

Zen en de kunst van kwaliteit
Zen en de kunst van kwaliteit
Kwaliteit We gebruiken het woord vaak maar als we het moeten verduidelijken blijkt het opeens een vaag en onduidelijk begrip. Tegelijkertijd is kwaliteit ee... »
 
 
 
 
 

(On)menselijk
(On)menselijk
Een vrouw op het strand gaat even zwemmen. Ondertussen wordt haar smartphone gestolen, omstanders zien het maar grijpen niet in. Een man is in de gracht geva... »
 
 
 
 
 

Mindfulness
Mindfulness
Volle agenda s, afspraken We zijn continu bezig, rennend van het één naar het ander. Zijn we even niet actief dan zijn we wel weer druk in ons hoofd over... »