Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De vogel phoenix
De vogel phoenix
In deze bundel (reeds toe aan de zesendertigste druk!)zijn de volgende gedichten opgenomen: Phoenix I, Phoenix II, Kind, Sprookje Hij huilt, en uit zijn slaa... »
 
 
 
 
 

Parken en woestijnen
Parken en woestijnen
Voor deze debuutbundel, die in 1940 bij Stols verscheen, ontving de dichteres in 1941 de Van der Hoogtprijs (juryleden o.a. Bloem en Van Vriesland). In het e... »
 
 
 
 
 

De oude kustlijn
De oude kustlijn
In 2002 verscheen de postume bundel van M. Vasalis, de dichteres die drie succesvolle bundels publiceerde (Parken en woestijnen, De Vogel Phoenix, Vergezicht... »
 
 
 
 
 

Op een vlot van helderheid
Op een vlot van helderheid
gekozen en ingeleid door Hagar Peeters »
 
 
 
 
 

Soms droom ik dat
Soms droom ik dat
Een keuze maken uit het kleine oeuvre van Vasalis is geen eenvoudige opgave want elk gedicht van haar hand is prachtig. Deze bundel is bedoeld om kennis te m... »
 
 
 
 
 

Verzameld werk
Verzameld werk
Sinds in 1954 de bundel Vergezichten en gezichten bij Van Oorschot verscheen, is het werk van Vasalis nooit meer uit druk geweest. Deze uitgave van het Verza... »
 
 
 
 
 

Verzamelde gedichten
Verzamelde gedichten
Van de dichteres Vasalis werden door de jaren heen meer dan 300 000 bundels verkocht. Haar gedichten blijken nog steeds voor veel mensen een waardevolle have... »