Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Water en vuur
Water en vuur
Veel is er geschreven over de Tweede Wereldoorlog.Veel minder is er bekend over de EersteWereldoorlog in Nederland.Januari 1916: Harm en Douwe logeren bij hu... »
 
 
 
 
 

Vuil verraad
Vuil verraad
Op 10 april 1945 komen de Canadezen dicht bij Deventer. Maar vlak voor de bevrijding van de IJsselstad ontdekt een Duitse soldaat een groepje ondergrondse st... »
 
 
 
 
 

Gemar Tow
Gemar Tow
Gemar Tow »
 
 
 
 
 

Naar Erets Jisraeel
Naar Erets Jisraeel
Naar Erets Jisraeel, M. KanisAls de Tweede Wereldoorlog voorbij is, hebben zes miljoen Joden de dood gevonden in Hitlers vernietigingskampen. Van de weinige ... »
 
 
 
 
 

Een man van staal
Een man van staal
Gerrit Jan van der Veen »
 
 
 
 
 

Oproer in de Jordaan
Oproer in de Jordaan
In de tien jaar vóór de Tweede Wereldoorlog ziet het er in Europa slechtuit. In Duitsland komt Adolf Hitler aan de macht. Joden, socialisten encommunisten ... »
 
 
 
 
 

Verdacht van diefstal
Verdacht van diefstal
Het is 1944 en de Duitsers worden op alle fronten teruggeslagen maar ze verzetten zich hevig. Op 6 juni 1944 landen Engelsen Amerikanen en Canadezen op de Fr... »
 
 
 
 
 

Jom Kippoer
Jom Kippoer
In de Zesdaagse oorlog van 1967 verovert Isral de Sina en de heuvels van Golan. Daar willen Egypte en Syri het absoluut niet bij laten zitten. Na een lange g... »
 
 
 
 
 

Strijd in Palestina
Strijd in Palestina
Als de Tweede Wereldoorlog voorbij is, hebben miljoenenJoden de dood gevonden in Hitlers vernietigingskampen.Van de weinige Joden die in leven zijngebleven, ... »
 
 
 
 
 

Gewoerot
Gewoerot
Gewoerot, M. KanisIn deel 3 van de serie De strijd tussen Joden en Arabieren ziet het er slecht uit voor Israël. Als de buurlanden Syrië, Egypte en Jordani... »