Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Herinneringen aan mijn uitgevers
Herinneringen aan mijn uitgevers
Na zijn debuut in 1967 bij J.M. Meulenhoff zou Wieners werk nog verschijnen bij vier verschillende uitgevers: G.A. van Oorschot, De Bezige Bij, Bert Bakker e... »
 
 
 
 
 

De zoete inval
De zoete inval
Een nachtelijk autoritje in de kimono van zijn buurvrouw, het zeemansgraf voor zijn poes Lolita, de intieme ontmoeting met een buizerd en de wroeging over de... »
 
 
 
 
 

Nestor
Nestor
Nestor is het verhaal van een liefde die een leven lang zal duren, maar niettemin onbeantwoord blijft. Het is het verhaal een jongen en zijn uil, van Ezra en... »
 
 
 
 
 

De verhalen
De verhalen
De verhalen / 2 »
 
 
 
 
 

Koningswater
Koningswater
Inspireert drank, veel drank, tot het schrijven van prijswinnend proza en poëzie, of levert het ongearticuleerd gebrabbel op? Grijpen schrijvers naar de fle... »
 
 
 
 
 

Eindelijk volstrekt alleen
Eindelijk volstrekt alleen
Na veertig jaar keert Wieners alter ego, Victor van Gigch, de schrijver de rug toe. Hij heeft er geen zin meer in: 'Ik mag dagelijks om zeven uur opstaan, me... »
 
 
 
 
 

Fallen leaves
Fallen leaves
‘Fallen Leaves’ van L.H. Wiener bevat een selectie van meer dan vijftig jaar correspondentie met vrienden, vijanden, schrijvers, onderwijscollega’s, re... »
 
 
 
 
 

Kort verhaal
Kort verhaal
Voor het korte verhaal is in Nederland en internationaal steeds meer belangstelling. Joost Zwagerman stelde in de afgelopen jaren twee grote bundels samen me... »
 
 
 
 
 

Inpakken en wegwezen
Inpakken en wegwezen
Inpakken en wegwezen is een onderhoudende bundel met verhalen van de groot aantal Contactauteurs als A.H.J. Dautzenberg, Nico Dijkshoorn, P.F. Thomése, Dimi... »