Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Liefde
Liefde
Nadat Karl Ove Knausgård zijn vriendin verlaten heeft vertrekt hij eenzaam en gedeprimeerd naar Stockholm. Voor hij het weet heeft hij niet alleen de nieuwe... »
 
 
 
 
 

Nacht
Nacht
Karl Ove verhuist op 18-jarige leeftijd naar het hoge Noorden, waar hij aan de slag gaat als leraar. Niet dat hij geïnteresseerd is in een carrière in het ... »
 
 
 
 
 

Zomer
Zomer
Karl Oves dochter Anne is inmiddels twee jaar. Hij vertelt haar over tuinsproeiers, regenwormen, tranen en het wilgenroosje. De zomer is heet en broeierig, m... »
 
 
 
 
 

Lieben
Lieben
 »
 
 
 
 
 

Lente
Lente
Karl Ove is met zijn drie maanden oude dochter Anne onderweg naar zijn vrouw Linda, die is opgenomen. We volgen hen tijdens een roadtrip van zonsopgang tot z... »
 
 
 
 
 

Uit & thuis
Uit & thuis
Karl Ove Knausgård is gefrustreerd. Het WK is bezig, maar hij zit thuis op de bank. Zijn goede vriend Fredrik Ekelund is wél ter plekke in Brazilië en maa... »
 
 
 
 
 

Sterben
Sterben
 »
 
 
 
 
 

Herfst
Herfst
Karl Ove en zijn vrouw Linda staan op het punt een vierde kind te krijgen. Het wordt een meisje, ze zal Anne heten. In drie brieven aan zijn ongeboren dochte... »
 
 
 
 
 

Het Amerika van de ziel
Het Amerika van de ziel
Nog voor Karl Ove Knausgård zijn eerste roman publiceerde, schreef hij essays over kunst en literatuur, en gedurende zijn verdere schrijverschap is hij dat ... »