Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Mythen
Mythen
De geschiedenis van de mythe is de geschiedenis van de mensheid: onze verhalen, onze overtuigingen, ons verlangen naar kennis, onze pogingen om de wereld te ... »
 
 
 
 
 

Een geschiedenis van God
Een geschiedenis van God
Het idee van goddelijk wezen bestaat al vierduizend jaar. In dit boek onderzoekt Karen Armstrong het ontstaan en de ontwikkeling van dit idee in het jodend... »
 
 
 
 
 

De kwestie God
De kwestie God
In de jaren zestig van de vorige eeuw leek het erop dat het secularisme de nieuweideologie zou worden en dat religie had afgedaan. Maar God is terug: een toe... »
 
 
 
 
 

Gebeten
Gebeten
 »
 
 
 
 
 

Mohammed
Mohammed
In deze belangwekkende en toegankelijke biografie schetst Karen Armstrong een beeld van de proteet Mohammed dat de lezer een beter begrip van de islam geeft.... »
 
 
 
 
 

De Profeet
De Profeet
Mohammed werd geboren in 570 voor Christus. Gedurende de zestig daaropvolgende jaren bouwde hij een bloeiende geloofsgemeenschap op, en werd de basis gelegd ... »
 
 
 
 
 

De grote transformatie
De grote transformatie
In De grote transformatie beschrijft Karen Armstrong de cruciale periode in de geschiedenis waarin de vier grote wereldgodsdiensten zijn ontstaan. De grote t... »
 
 
 
 
 

Feminist Theology
Feminist Theology
Voices from the Past »
 
 
 
 
 

Jerusalem
Jerusalem
One City, Three Faiths »