Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het huis van de moskee
Het huis van de moskee
Al achthonderd jaar, generatie na generatie, heeft de familie van Aga Djan een centrale positie in de stad.Al zolang ze er wonen, brengen ze de geestelijk le... »
 
 
 
 
 

Dit mooie land
Dit mooie land
Sinds 1996 is Kader Abdolah een vaste waarde in de maandageditie van de Volkskrant. In zijn columns, met de naam Mirza (kroniekschrijver), bespreekt hij op e... »
 
 
 
 
 

Papegaai vloog over de IJssel
Papegaai vloog over de IJssel
In een paar oer-Hollandse protestantse dorpen langs de rivier de IJssel komen voor het eerst vreemdelingen wonen. Ze beginnen aan een nieuw bestaan in een ni... »
 
 
 
 
 

Spijkerschrift
Spijkerschrift
In een subtiele en beeldende stijl tovert Kader Abdolah het leven van een vader en een zoon tevoorschijn. Aga Akbar, de doofstomme vader van Ismaiel, heeft t... »
 
 
 
 
 

De adelaars
De adelaars
De verhalen in De adelaars geven een indringend beeld van wat het betekent om politiek vluchteling te zijn in een land met een andere cultuur. Zo wordt het m... »
 
 
 
 
 

De koffer
De koffer
 »
 
 
 
 
 

Karavaan
Karavaan
In zijn columns haakt Abdolah aan bij de actualiteit en geeft zijn mening in een literaire vorm. Daarbij voegt hij soms nadrukkelijk, soms terloops, vleugjes... »
 
 
 
 
 

Een tuin in de zee
Een tuin in de zee
Een tuin in de zee bevat een selectie uit de columns die Kader Abdolah onder de naam Mirza schreef voor de Volkskrant in de periode 1998-2000. »
 
 
 
 
 

De reis van de lege flessen
De reis van de lege flessen
De vluchteling Bolfazl probeert in Nederland een nieuw bestaan op te bouwen. Zijn enige contact met de buitenwereld is zijn buurman René, die ook een buiten... »
 
 
 
 
 

De boodschapper en de Koran
De boodschapper en de Koran
Eigenzinnige 'vertaling' van de Koran.... »