Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het kompas
Het kompas
LONDEN, 1950. Davey kan bijna niet wachten. Met negen anderen zal hij Het Kanaal oversteken. In een whaler (een walvisvaarderssloep): de Wangle III. Net voor... »
 
 
 
 
 

Vals beschuldigd
Vals beschuldigd
Delft 1584. Job Lukasz is een vurig bewonderaar van Willem van Oranje en hij wil niets liever dan later aan zijn zijde strijden tegen de Spaanse bezetter. De... »
 
 
 
 
 

Anna en het meesterstuk
Anna en het meesterstuk
venster 18 - RembrandtAnna kan erg goed opschieten met haar nieuwe buurman, Rembrandt van Rijn. Al gauw is ze vaker in zijn atelier te vinden dan bij haar hu... »
 
 
 
 
 

Stamppot met kogels
Stamppot met kogels
Het waargebeurde, superspannende verhaal van de Russenoorlog op TexelHongerwinter 1945. De Amsterdamse Hans wordt tegen zijn zin door zijn ouders naar Texel ... »
 
 
 
 
 

Kate Howard: bloedlijn
Kate Howard: bloedlijn
Joan Bulmer ontvlucht op achttienjarige leeftijd een gruwelijk huwelijk door een betrekking aan te nemen als gouvernante. Ze wordt verantwoordelijk voor het ... »
 
 
 
 
 

Vergeten Oorlog
Vergeten Oorlog
Abeba, Gien-guo, Rýs, Jeffrey, Hamid, Irina, Marja, Yakoub, Zvjezdana en Lily.
Wat betekende de Tweede Wereldoorlog voor deze tien kinderen?

Lees en ontdek... »
 
 
 
 
 

Stamppot met kogels
Stamppot met kogels
Hongerwinter 1945. De Amsterdamse Hans wordt tegen zijn zin door zijn ouders naar Texel gestuurd. Hij moet met zijn beste vriend, Herman, mee naar zijn oom o... »
 
 
 
 
 

Kamp in de jungle
Kamp in de jungle
<i>‘Terug!’ De vinger van de marinier verschoof wat om de trekker. De man meende het. Hij zou hem ter plekke neerschieten.
Met een ruk draaide Dieter zi... »